zondag 17 januari 2010

Evaluatie 23 dingen

In de vakliteratuur had ik al wel wat gelezen over web 2.0 maar door te werken met 23dingen is me pas echt duidelijk geworden wat er allemaal mogelijk is. Het ene onderdeel sprak me natuurlijk meer aan dan het andere. Door de kinderen wist ik al veel over de sociale netwerken van het web. Ik heb ook een Hyves-pagina aangemaakt, maar maak er niet echt gebruik van. Leuk was om sites te ontdekken die goed te gebruiken zijn voor mijn werk zoals bijvoorbeeld Dizzie.nl Ook Library Thing sprak me aan en Flickr ga ik zeker gebruiken. Door de inloopochtenden in bibliotheek Ter Apel met ons groepje en onze coach Tineke bleef ik redelijk op schema met werken aan 23dingen. Tineke, nog bedankt voor de ondersteuning en reacties. Bij bibliotheek 2.0 heb ik al aangegeven wat ik belangrijk vind. Bibliotheek.nl is een uistekende aanvulling op de fysieke bibliotheek en het traditionele boek. Op het digitale vlak zullen we, samen met de klant, voldoende interessante toepassingen, zoals bijvoorbeeld wiki's, moeten ontwikkelen en klaar zetten voor gebruik. Dit moet op landelijk niveau gebeuren. Lokaal moeten wij er voor zorgen dat we de trein niet missen, dat wil zeggen dat we optimaal op de landelijke ontwikkelingen moeten aansluiten.

2 opmerkingen:

  1. van harte gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep! Leuk om jouw blog een beetje te volgen, weer nieuwe ideeën opgedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd Ria!! Knap dat je het afgemaakt hebt terwijl je ziek bent. Het 23dingentraject was soms een hele kluif, maar toch ook wel een verrijking, vind je niet? Ben, met jou heel benieuwd wat onze digitale specialisten voor onze bibliotheken in petto hebben. Tot donderdag bij de diplomauitreiking (en als je er niet bent komen we hem brengen)

    BeantwoordenVerwijderen